Saaripaikka

Kirjoita tekstisi tähän...

Kokkolan Venekerhon saaripaikka sijaitsee Östra Trutklimpen-saaressa noin 8 meripeninkulman päässä kerhon kotisatamasta. Saaripaikka on venekerholaisten käytössä ympäri vuoden. Saaresta löytyy kerholaisten käyttöön puulämmitteinen sauna, savustusuuni sekä grillikatos, jossa on kaasugrilli. Saaressa on myös pieni mökki keittomahdollisuuksineen. Lisäksi saarella on kaksi vessaa, puulato ja työkaluvarasto. Saarella on lapsille erinomaiset uintimahdollisuudet sekä soutuvene. Aikaa voi viettää lisäksi kalastamalla. Lähivesistä on saatu ainakin haukia verkoilla ja uistimilla.
Ajo-ohjeet
Veneellä saareen pääsee saaren ohi kulkevalta Långskärledenin väylältä. Idästä saavuttaessa ajetaan pohjois- ja eteläviitan muodostaman portin läpi, ja käännytään Trutklimparnan saaressa olevia linjatauluja kohti. Väylä on merkitty länsi- ja itäviitoin. Väylällä, jonka syvyys on noin 1,5 metriä, on varottava väylän itäpuolella olevia kiviä. Saaressa on ulkolaituri, jossa on poijukiinnitys sekä satama-allas, jossa kiinnittyminen tapahtuu kyljittäin laitureihin. Altaan syvyys on noin 1 metri. Huom, varo pohjassa olevaa kivikkoa!

Turvallisuus

Saarella on punkkeja sekä käärmeitä, mikä kaikkien kävijöiden on syytä tiedostaa. Sammutin ja ensiapuvälineet löytyvät saunarakennuksesta.
Saaripaikan kunnossapito
Saaripaikkaa pidetään yllä talkoovoimin. Toivottavaa on, että kaikki kävijät osallistuvat saaripaikan kunnossapitoon. Talkoilla on tehty lähinnä laitureiden kunnostusta sekä polttopuiden hankintaa ja kuljetusta saareen. Saari ei kuitenkaan ole mikään työleiri, eli saaressa voi viettää viikonlopun hyvällä omallatunnolla vain rentoutumalla.
Saunan käyttö
Saaressa on vuonna 2011 rakennettu sauna, joka on kerhon jäsenten vapaassa käytössä. Saunojat voivat tiputtaa tyhjät virvoitusjuomatölkit saunalta löytyvään vihreään laatikkoon. Laatikko tyhjennetään sen täytyttyä, ja saadut varat käytetään saunarakennuksen tarpeisiin. Sauna on lukittu. Kaudesta 2013 avain on sisältynyt liittymismaksuun. Vanhat jäsenet voivat ostaa avaimia kerholta 25 euron hintaan.

Tapahtumat

Saunalla on perinteisesti vietetty juhannusta sekä pidetty elokuun alussa yhteinen veneilijöiden illanvietto.