Koronakevään jälkeen aurinkoiseen veneilykesään

Takana on tapahtumarikas koronakevät. Maalis-huhtikuussa koronatilanne näytti aika hurjalta ja mielessä ehti käydä, tuleeko tästä veneilykesää ollenkaan. Onneksi ihmiset ovat toimineet vastuullisesti rajoituksia sekä suosituksia noudattaen, ja poikkeusolojen jälkeen pystymme palata kohti normaalimpaa arkea.
Meille Venekerhon jäsenille tämä tarkoittaa, että pääsemme taas nauttimaan Kokkolan hienosta saaristosta. Kerhosaaressa sauna ja grillipaikka ovat käytössä normaalisti, mutta koronaviruksenkin takia on tärkeää noudattaa desinfiointi- ja pesuohjeita. Samoin kerhon Verneri-moottorivene on vuokrattavissa hinnaston löytyessä viime vuonna uudistetuilta kotisivuiltamme.
Kevätkokousta emme koronaepidemian takia pystyneet järjestämään. Sen vuoksi käsittelemme syksyllä samalla kertaa sekä kevät- että vuosikokousasiat. Tässä yhteydessä voi jo kertoa, että vuoden 2019 tilinpäätös ja toimintakertomus ovat valmiina. Tilikausi oli hieman tappiollinen, mutta seuran talous on vakaa, ja viimeinen lainaerä on maksettu.
Ravintolassa uusina yrittäjinä aloittavat Niina Hakalax-Lahti ja Juhani Lahti. Heidän tavoitteenaan on avata Meriravintola Wanha Wellamo heinäkuun puolivälissä. Ravintolassa on tarjolla lounas maanantaista perjantaihin, ja iltaisin sekä viikonloppuisin Wanhassa Wellamossa voi nauttia á la carte-ruokia. Lisäksi Niina ja Juhani palvelevat vierasveneilijöitä sekä hoitavat sauna- ja kokoustilojen vuokraukset.
Ravintolakiinteistössä kunnostetaan etupuolen terassi, piha-aluetta elävöitetään viihtyisämmäksi ja myös ravintola-asiakkaille tarkoitettuja pysäköintipaikkoja kunnostetaan. Venekerho toivottaa uuden yrittäjäpariskunnan lämpimästi tervetulleeksi. Käytetään heidän palveluitaan mahdollisuuksien mukaan, ja viedään muillekin positiivista viestiä uudistuneesta ravintolasta.
Kokkolan Venekerho on vuokrannut lisää tonttimaata venehallien takaa paikasta, missä venekärryjä on säilytetty. Tarkoituksena on rakentaa vielä ensi syksynä tontille veneiden säilytyshalli, joka on samantapainen nykyisten punaisten hallien kanssa. Halliin tulee 10-11 venepaikkaa. Niitä jäseniä, jotka ovat kiinnostuneita ostamaan hallipaikkaan oikeuttavan osakkeen, pyydämme ottamaan yhteyttä halliprojektista vastaavaan Vesa Pohjolaan.
Uutena palveluna olemme tänä kesänä varanneet satamastamme vierasveneille kolmesta neljään laituripaikkaa.
Osassa venesataman laituripaikkoja on vesi- ja sähköpisteitä. Jos joku käyttää tavallista peruskäyttöä enemmän sähköä vaikkapa jääkaappeihin tai veneiden lämmittämiseen, on suositeltavaa, että he maksavat tästä vapaaehtoisen 40,00 euron vuotuisen kertamaksun.
Jos teillä tulee mieleen kerhon toimintaan liittyviä kysymyksiä, toimihenkilöiden yhteystiedot löytyvät kotisivuiltamme osoitteesta www.kokkolanvenekerho.fi
Kokkolan Venekerhon hallitus toivottaa jäsenilleen oikein hyvää veneilykesää. Huolehditaan turvallisuudesta tälläkin kaudella!
Kokkolan Venekerhon hallitus